Galerie

14 grafische verwerkingen van gedichten van Belgische en Nederlandse dichters uit de vorige eeuw. 3 gedichten zijn zelfs door de dichters gesigneerd. De gedrukte oplage is slechts 50 De formaten: 4 x 30x40 cm / 10 van 40x50 cm

uit 1982 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Poëzie 1

Poëzie 1

2020

Ik maakte zo'n 34 jaar geleden een aantal etsen n.a.v. gedichten van 20e eeuwse Nederlandse en Vlaamse dichters (met toestemming)  Een aantal werken zijn aangekocht door musea of bevinden zich in bibliotheken. Het fragment van het gedicht in boekdruk is van Wim Hazeu, die het ook signeerde. Ik stuur het op zonder lijst / echter u kunt het zelf inlijsten want het is een standaardmaat.  

Lentekind

Lentekind

1988

Jij bent in mei geboren; de waterspiegel trilde   en je kwam met tromgeroffel op mijn binnenbuik.   Kleurenets. Prijs is zonder lijst.

poezie 4

poezie 4

1982

Han G. Hoekstra schreef de tekst in dit tweeluikje. De versie die u aanschaft heeft een wit zuurvrij passepartout. Prijs: € 125,- incl. zuurvrij passepartout / zonder lijst. Incl. verzendkosten.  

Ets + gedicht in boekdruk

Ets + gedicht in boekdruk

1989

Ets (Harry Agema) + gedicht in boekdruk gedrukt door de bibliofiele boekdrukker Christiaan Heeneman. Het gedicht (Ballade) is gesigneerd door de Belgische dichter Gaston Durnez.   (Prijs is zonder lijst, maar met passepartout)  

Twee kinderen

Twee kinderen

1988

Jan Engelman: 'Twee kinderen' (fragment). Uit: 'Verzamelde gedichten, Querido, Amsterdam 1960'. Blad is 40x30cm en de oplage 50 // de tekst is in boekdruk gedrukt // ets  (diepdruk en aquatint)  De portfolio is aangekocht door o.a. Rijksmuseum Meermanno Westreenianum in Den Haag. Prijs: inclusief verzendkosten, maar zonder lijst !    

Het woord verbeeld

Het woord verbeeld

1989

Een van de werken uit de serie: 'Het woord verbeeld' met de tekst in boekdruk ernaast (niet op de afbeelding te zien) Formaat: 40x50 cm  

Het woord verbeeld

Het woord verbeeld

1989

Van Gerrit Achterberg // Uit: 'Eiland der ziel' Het is een tweeluik met op het ene blad de ets en op de ander het gedicht (Aan den dood) in Irisdruk - d.w.z. dat de tekst (symbolisch) van licht naar donker gaat. De ets is gedrukt op Velin Cuve grijs-blauw en het gedicht op van Gelder 320 g koperdruk De oplage is 50,  het papierformaat 50x40 cm voor de ets en voor het gedicht. De prijs van € 300,- is voor het tweeluik met 2 lijsten  incl. BTW Het werk is ook in de collecties van het Letterkundig Museum in Den Haag, Rijksmuseum Meermanno Westreenianum in Den Haag en de Stadsbibliotheek van Haarlem.  

Het woord verbeeld

Het woord verbeeld

1989

Uitgezaagde ets met reliëfdruk eromheen. Tekst staat er in boekdruk onder en is door de de dichter ( W.M. Roggeman ) gesigneerd.  Presentatie: 2 uitsnijdingen in passepartout van 50 x 40 cm (1 voor de ets en 1 voor de tekst) Gedrukt op (van Gelder 320 g) Prijs is zonder lijst maar met zuurvrij passepartout.  

Poezie 5 // J.C.Bloem

Poezie 5 // J.C.Bloem

1988

Formaat: 50x40cm / oplage 50 / genummerd en gesigneerd / uitgezaagde ets met preeg (reliëfdruk) Bijzonder gedrukt  tekstfragment van J.C.Bloem   Aangekocht door o.a. Rijksmuseum Meermanno Westreenianum (boekdruk letter; Lectura)   Inlijsten: € 80,- (houten witgewaxte lijst)

Het woord verbeeld

Het woord verbeeld

1989

Uit: 'Hoe ook de tijd mij aangrijpt.' (fragment) van Remy C van den Kerckhoven - Verzamelde gedichten, A Manteau nv 1974 / papierformaat 40x30 cm / oplage 50 Zonder lijst!  

Soms droom ik

Soms droom ik

1989

CARNAVAL 'Soms droom ik dat droom dat ik dans met jou'. // Valt buiten: Het woord verbeeld Prijs is zonder lijst (50 x 40cm)

Vader: Ik lach veilig op zijn rug 1

Vader: Ik lach veilig op zijn rug 1

1989

Valt buiten: Het woord verbeeld. Droge naald // oplage : 25

Vader: Ik lach veilig op zijn rug 2

Vader: Ik lach veilig op zijn rug 2

1988

Ets  met o.a. aquatint, sucre en diepdruk. Prijs is zonder lijst

Berg je

Berg je

1988

Gearmd en zittend op een berg, nu is de vraag: " Vind jij dat erg " ? Afbeelding is kleiner dan opgegeven formaat van passepartout. Prijs is zonder lijst maar met zuurvrij passepartout. Tekst: Harry Agema

Samen zingen voor het raam

Samen zingen voor het raam

1988

O, ik laat mij zo graag gaan, samen zingen voor het raam. Harry Agema Prijs is excl. lijst en inlijsten (€ 80,-)